Saturday, April 30, 2011

:: Order Baru yg Dah Siap Jahit ::

 haaaaaa....~~~~ nice tak?? hehehhehee ni first tym buat kalerful  abjad.. :) hehehe... chomey kan... :) hihihihi..~~~ jahitan kali ni agak simple sahaja.... CP panggil jahit tipu.. hahaha ye la.. kite jahit main tipu2.. kan selama ni CP jahit terangan insang pari kat abjad tu,,. :) hehehhe tapi kali ni CP  jahit kat bhgian manik ajer.. :) hahahhaha... payah nak xplain kat sini.. :)

hihihi.. mlm ni tengah menunggu2 Akademi Fantasia beraksi unutk minggu yang ke 4...
sape ye?? yg akan tersingkir??
korang rase2 sape??
hahahahhaha... hmmmm CP rasa2 la kan.... entah lah saingan makin sengit... yg CP plan nak kuar dah pun tersingkir last week.. hahahaha... :)
amboiiii sibuk plak citer sal AF... hahaha ala sambil2 la kan.. klu dok asyik berkraf ajer... ketinggalan la kiter.. :)

hehehe.. ok la guys.. jam telah menunjukkan ke pukul 9 malam.. so CP kene out dlu.. sambung pagi sok.. daaaa


Doa Taubat (Astaghfirullah) - Pelajar Madrasah Al-Junied Islamiah Singapura


sambil tu tenangkan hati dan fikiran... :)

~~Sepetang Bersama Felt~~

salam all.. J petang sabtu yang menceriakan hari ku.. hehehehe.. bukan apa, hehehe, CP dah boleh imagine banyak kraf.. hahaha.. itu lah tu nak share petang ni.. sambil menonton drama TV 1… “HATI YANG TERPINGGIR”  hehe citer die memang mcm menarik ajer…
Heee…. ^^ dah penat untuk meneruskan jahitan.. idea pon ter stop sampai ke tgh hari tadi.. J hehehe best nyerrr…. Dah dapat siapkan banyak la juga.. so klu ade sesapa nak beli, CP akan jual, klu tak CP akan bagi special present ajer kat my lovely customer…
Dengan pembelian item dari CP Shop House akan dapat special gift ne.. J  hihi… tapi klu ade yg nak beli pon boleh ajer… murah2 seja bha kalau ko… hehehehee…~~~~


Nak harga refer kat bawah page ni.. semua tersenarai.. J hmmm… now!!! Tenagh pk2 idea lagi ne.. nak buat apa lagi pas ne….. hhihihi…~~~ kire nak buat coin purse.. tapi…. Lum ade kesempatan agi arrr…. Hihih masalah zip yg takde stok.. J
Tadi kul 14:31 staf pejabat pos laju ade kol… die kata brg from Kak Nora dah sampai… nak juga p amik, tapi mcmna nak buat… sebab takde transport nak p sana.. so terpaksa la wait hari selalsa g amik brg tu.. huhuhuh…. Tak sabar nak g amik… semua ada 40 pcs polyster felt dan 100gram fiber…. Hehehehe……. Berabis kan.. ^^ hahaha.. bukan apa.. tu semua tuk jualll… J


Sapa2 nak beli silakan la yer…. CP jual RM 1.30 sekeping.. size A4 tauu.. J

:: Lagiiii... ::




 


haaaa.... :) memandangkan hari ni hari sabtu
maka CP amik masa tuk menjahit... :)
jahit lah seberapa banyak mana yang boleh.. hahahaha

lagi2 takde gangguan ari ni.. takde teman yg ajak kuar..
so CP amik masa la tuk menjahit... :)

Tak sabar rasanya nak menunggu semua order yang ada.. :)
dari Nora Sakri  & Pelangi Crafts
hehehehehhe
hmmmm... insyaallah dalam minggu depan semua order sampai..
hehehe
 tak sabar nak menanti tauuu... :)

ni semua untuk special present tau.....
so open juga la klau nak beli... tak kisah.. :)
murah2 ajer...
 klu nak beli inbox CP tau.. atau pun SMS ke 016 - 5880204




Special Gift






haaaa.. design ni depan n belakang tau... hihihi..
ade 2 pcs aje.. 1 besau 1 kecik... :)
ni special gift tulk customer...
so pada pembeli yg banyak beli kat CP
CP akan bagi memana salah 1 daripada ni semua.. :)
hihihihi ni yg terbaharu la.. yg dlu2 dah habis dah... :) & yg ni agak kemas lagi la yer... :)
epy reading & shoping... ^^

Friday, April 29, 2011

Celoteh B4 Tdoww

Salam all J Tadi CP di ajak kuo makan.. huhuh.. dah la CP sekang ni dalam prosess diet.. maknanya CP kene kurangkan makan malam.. huhuhu…~~~~ tapi dah d ajak tadi kan, so maknannya terpaksa la… takde jahit lagi la mlm ni.. huhu amat merugikan.. huhuhu.. harap2 esok takde lah appoimnt nak g jejalan kemana2.. CP ade banyak lagi nak buat arr kat rumah…. Order banyak g yg tak siap… lagi 1, banyak lagi yg nak kene jahit tau.. huhuhu….. L esok adalah sesi pengemasan homestay CP hahahaha.. dah berserabut CP tengok.. huhuh…. So, after je kemas2 homestay, kite sambung agi laa menjahit… J


Hmmm sekrg ni,, dah tak larat nak menjahit, jam telah menunjukkan ke pukul 10 mlm, CP takleh nak jahit sebab mata CP takleh nak tgok Lubang Jarum tu haa… huhuh tu la masalhnye… kene la tuka spek la ni kan.. huhuhu…. Perkara yg membosankan… huhu, tapi memang patut tuka la..~~~ sebab power dah naik, spek pon kecik.. so kene tuka yg besar sikit,…. Lahaiiiiiii.. CP nip on 1, masa memula beli spek ari tu tak tengok2 sesuai ke dakk.. ngeeee..~~~~~~~~kan dah rugi.. huhhh…
Kononnye arr.. gaji bulan ni, nak amik Phone CSL i208 so mane?? Huhhuhu keadaan tak mengizinkan la babe.. huuhuhuh apa nak buat kan, harap2 lah masih ade lagi sehingga bulan May 2011 huuhuhuhu… now CP masih Borrow phone bro in law la babe.. huhuhu tu arr terpaksa control mesj2 ni.. copy cut semua dalam sim card.. xleh 1 pon tertinggal kat phone.. hahhaha klu 
tertinggal, kantoii arr jwbnye…


Huhuhu…. Ok la guys… sok sambung agi arr… CP nak Tidowwww J ngantok dah ni, mata pun takleh bertahan lama… nak rest juga…sok CP upload ye… J mana y glum siap, yg sudah siap, yg dalam process… semua CP upload.. jangan risauu… hahaha gud nyt… bubye…~~~

Jumaat Yang Mulia

Salam all.. J hihihi di hari Jumaat yg Mulia ni…. CP nak share cerita la.. heheheh Tapi bukan citer sal  apa la.. hahaha paling tidak pon about felt la juga.,… all about craft.. hahahaha….. J ok, hari ni Alhamdulillah CP dah langsaikan sume.. J n wait payment baru masyukk.. J suke arr tu…. ^^ hahahhaa……
Ok, now CP dah buat payment kat sume supplier.. J ehehehe… tak sabar untuk emnanti stok baru sampeee.. hehehehee.. best woooo… menunggu stok tu punye la lama.. hehehe ni dapat RM ajer.. terus p bayar arr.. Jhehhee.. pejam mata  ajer la.. nampaknye.. hahaha.. Tapi takpe arrr.. akan beraloii gak tu… bayar dlu than baru dapat paymnt lagi kan best.. taklah susah hati nanti, sebab hutang tak bayar lagi.. hahaha.. J

Hmmm….. Pagi tadi b4 turun keje, CP sempat arr siapkan key chain LOVE so, klu sesapa berkenan boleh amik la.. harga plak RM 3.90 ajer.. J murah2 saja bha kalau ko.. ^^ hahahaha… ok mlm ni CP upload yg terbaru tu ye… J hihihi… biase2 ajer.,..


Order From Cik Fafa ...

Ne order from Cik Fafa...
design depan n belakang



Nak tahu harga??
sila ke facebook CP yer.. :) 

~~ Felt ~~


Sape lagi yg tak tahu tentang felt?? Mai cni… CP nak story J … hmmmm sebenarnye.. suatu ketika dulu, CP pandang remeh je pada fabric tu… sebab kite taktau lagi apa fungsinyer…. Tapi now!!!!!!!!!!! Hahhahaa…. Tercari2 plak kat mana ade jual benda tu… ^^ sebenarnya, dengan kekreatifan kite… kita boleh buat apa yg kita nak melalui benda tu….~~~ hehehe.. tapi klu besau tak leh lah yunk…~~~~ die kene benda2 chomel ajer… kecik2… hehehhee J klu yg besau tuuu payah benauu nak pk kan… J klu CP, CP biase buat Key chain, HP Charm,Car Charm dan brooch……. Hehhehee……… klu bantal tu tak buat agi..~~~ now CP tgh dok try nak buat HP CASE & COIN PURSE ^^ insyaallah klu felt masih mencukupi, CP akan cuber buat 1 pcs dahulu…~~~~ dah terror sangat baru CP test market yer….~~~~~ hehehhee….
Ok….. bercerita tentang COIN PURSE & HP CASE, CP nak test dulu lah… buat yang paling simple…^^  hehehe.. setakat hiasan2 kat CP tu boleh la… guna felt yg ade lepas2 punye… hehhehee…~~~~ memang besttt..~~~ kepada yang masih samar2 dengan dunia felt ni, dan berminat untuk mengikutinye. Silakan lah berhubung ngan CP jangan malu2.. ye sila ke facebook CP la www.facebook.com/emyra1988 hehehe.... klu yg blom add tu, add la… J xde masalah, asalkan serious nak belajar ngan CP.. ^^ wahhh mengarut lak CP di pagi ini..~~~
Jam telah menunjukkan ke pukul 11:32 am wahhh lama nya masa itu berlalu…~~cepat laaaaa…~~~ CP sebenarnya nak byr itu ini hari ni.. wakakakakkaa..~~~~ $$ dah masyuk ker??? Hihihi.. harap2 la yer… CP ngah berharap ni… hihihi….. nak citer ni… dulu masa CP kje kat under GOV…. x yah wait mcm ni lama tau… setiap 25 ajer…. Cheque akan di beri, yang bernilai RM……… hihih (secret Garden) wahahahahhaa….~~~~ tu yg buat CP rendu gak tu.. tapi apakan daya, CP tak mampu bertahan lama kat sana, sebab kontrak dah habis…huhuh sedeyyy gak nak tinggalkan tempat keje lama tu..~~~ huhuhu….. hmmmm…~~~~
Ok2.. guys…. Jom citer2 sket sal kraf…~~~~ ade tak yg follow my blog ni, krafter?? Dah berapa lama ye u all?? CP baru ajerrr start dari MAC 2011 hihih.. tapi start BERGILA ngan felt craft ni pada APRIL 2011 memang gile dah sesangat.. hahahhaa……. Apa tak nye, sampai termimpi2 nak jahittt… wahahahhaha.. idea pon dah makin bertambah.. hahaha…… memang best la korang.. hahahhaa.. J semenjak bergiat aktif dalam dunia seni craft ne, (entah untuk kali yang keberapa CP tulis benda ni) hahaha.. masa CP dah banyak tentang ni… hihih Insyaallah klu BB CP dah ok.. CP will upload my item for my chomeyy customer… J hihi.. sebenarnya, ramai bebudak sekolah/ remaja yang menginginkan benda2 mcm ni.. sebab nak bagi present la kan kat seaapa…. Hehehhehe……. Semua ok ajer…. J yer yer aaajerrr..~~~~~ hehehhee….
Ok lah sambil bersembang dengan ni, CP nak tanya u all, klu u all bercraft, sambil bercraft u  all buat ape g ye? Klu CP ade 2, sambil bercraft CP suke dengar lagu dan yg ke-2 CP suka senyap2.. ehhehehe.. tapi tak senyap sangat la… ade la bunyi2 bising tu… klu terlalu senyap tu.. lain plak CP ase… hihihi~~~~~ [apakah itu] ngeee~~~~~~~~~~ hihihi…… panjang lebar plak CP berhujah hari ni.. nak tahu sebab ape? Hihihi sebab CP tak leh on9, CP just guna kan MW untuk menulis.. sebab tu arrr..pasni CP copy paste ajer kat Blogspot… kan senang…. J  sebab selalunya CP akan buat kat blog ajer…. Hihi ni saje je, nak warna-warni kan blog CP, sebab kat sana tak banyak tulisan..~~~ n kaler.. J ehehhehehe….
Nak citer panjang2 plak hari ni…^^ ehehehee….. tadi opis CP terkene Black Out..!!!!!!!! punyerr la hangat !!!! hahahhaaa… panas yang teramat dowww…. Makan pon takde selera… klu lah kat rumah, kompom dah g mandi tauu..~~~~~ hhuhuhuhu….. tepat kul 14:00, letrik pon ok..^^ syukur Alhamdulillah…~~~ hehehhehehe…. Panas tu tak juga la…J hehehehhehe cume now….~~~ bb CP lagi nak d urus…. $$ lam bank tak amik g bha.. hahaha.. tu la payah nak buat paymnt kat Celcom NiJ im sorry…^^  jap g CP transfer yer…~~~ huhuhu…. 

:: NGaaa~~~~~ Santai2… ~~~~~ ::

Hmmm….~~~~ salam all…^^ hahhaha hari ni CP nak bicara tentang felt ^^ felt lagi felt lagi..^^ hahahaha.. sebenarnya CP dah tersangat jatuh cinta ngan Kraf2…^^ hahahhaha…… memandangkan di minggu ini, masa utk bercuti adalah sangat panjang.. wahhhh J 3 hari ajer laaaa.. tak panjang mana punnnn… hahahha tapi oleh yang demikian, CP kena lah manfaatkan tu…~~ hahahhahaha…. J  hmmmm Sabtu, Ahad dan Isnin.. panjang gak tu kan.. hahahha J memang lah pada yg tak perlukan masa tu memang kata tu sikit ajer.. huhhuh tapi sebenarnye… hahhaa CP suka lahhhh…~~~~~ tak sabar rasanya menanti Sabtu, Ahad n Isnin ni wawawa…~~~~ lagipun masa tu Emas..~~~ hahhahahhahaa…. Hmmmmm….. memandangkan sepanjang CP bercuti tu takde gangguan, so apa lagi… “MARI KITE BER KRAF”  hahahhaa… idea dah menimbun kat otak ni. Cuma masa tu tak mengizinkan untuk CP teruskan menjahit.. hehehehe… now, CP kurang menjahit pada waktu malam…..sebab power degree dah naikk laaa..~~~~ tu yg malas nak g tukar baru tauuuu… huhuhuh………~~~~
Hmmmm…….. hari ni 28th April 2011 CP xleh online…. Broadband CP rosak… ade masalah lahhh.. huhuhu.. harap2 tak la sampai mana rosaknye…. Esok or luse insyaallah lah boleh la tu kuttt nak settle..~~~ huhuhuh jangan lama2 CP takleh tahan sebab now botifications CP dah banyakkk…. Klu dulu boleh la.. paling banyak pon 29…. Now dah hampir2 mencecah ke 100+++ tauuuuu…. Huhuhu bukan apa, semenjak bergiat aktif dengan group kraf RBT laaaa..~~~ hehehe.. sape lom join?? Tapi untuk  crafter ajer tauuu…~~ klu yg lom join.. jom join… best tau boleh tukar2 pendapat kat sana.. almaklumlah CP pun baru dalam dunia kraf ni. So apa salah nya klu kite berkongsi idea ngan yg dah senior…^^
Wawawa…….. CP takleh banyak cakap la plaakkkk…~~ adapture CP tertinggal kat rumah laaaa….~~~~~ huhuhu.. dah lah CC kat bawah opis CP ni tak open….. haiyyyooo…….. mcmna CP  nak teruskan berhujah ni…???? Nak minta tolong kat sape ekk???? Ngaaaa.~~~~~~~~~~~~~ huhuhuh.. tu lah tadi eksyen sangat kata tanak bawak.. konon takleh on9 sebab BB rosak… tapi ade cara lain lagi… kan kite boleh update blog gune MW..~~~~ huhu akal tuuuu.. tak panjang maneeee la plakkkk..~~~~ huhuh…. L …. Huhuhu… so??? Kene minta bantuan la weeeyyyy….  L sape?? Huhuhuhu….. 
Barusan ajer kol Celcom Hotline….. L amat menyedihkan laaaa…~~~ tapi nak buat mcmna??? Nak wait $$$ tu sungguh lama… huhuh susah la mcm niii…~~~~ hmmm.. hari ni 28… nak wait bila entah gaji nye…… ~~~~ hhuhuhu.. ni la klu keje under swastaaaaa…~~~~ tak tentu tauuu….. “” hmmm..~~~~  klu tak dikene kan sekatan… ngaaa kene bayar RM 10??? Haiiyaaaa…. Mcmna ni???? Penin2 dah kepaleee niiiiii…~~ kene bayar sana, kene bayar sini…. Eishhhhhh.. memeningkan kepala lahh…~~~~~ huhuhuhu…… hmmmmm… apa nak buat ekkk.. klu dah jadi mcm ni??? Ade sape2 penah kene ??? huhuhuhu……….. tolong lah sy….~~~~


Wednesday, April 27, 2011

:: PanaZZZZ HoTTTTT ::

Salam all.. **
hari ni tatau nape.. CP rasa Hot ajer... hihih memang la cuaca kat luar ponnn panas terik tauuu....
sakit juga kepale....huhuhuhu....~~~~~ citer2 sal panas ni kan.. hehehe tadi pagi b4 turun keje... CP sempat siapkan order customer... :) pic tak upload lagi cuz nak buat seklai upload ajer.. mals nak upload bebalik.. dah la line K.O. tu yang malas nak upload tu...~~~~


hmmm...~~~~~
alhamdulillah rezeki bertambah kan..~~~
ade yg minta buat brooch dahh... :)
yeappyyy.... :)
hihihi... Insyaallah klu dah settle suma brg dah sampai n paid.. CP akan siapkan bermcm2 design agi.. ^^ hehehhehee... :) memang best sebenarny...... hihihi.... 


NOWWW~~~~~~
brg2 CP dah semakin berkurang dah ni.. tu survey2 dah skg ni.. al maklum ajer lah hujung bulan dah tibe.... hihihi nak collect money from MY Customer agi...~~~
banyak yg buat pending paymnet laaaa... huhuhu... tu yg kekdanggggg......... huhuhuh.......
Brg2 M.A.C punn CP dah nak Stop juallll.... sebab benda tu mcm boring...~~~~

Monday, April 25, 2011

~~ Hari Ni ~~

hmhmhm... :)
sabtu n ahad telah kite tinggalkan..~~~
rasa mcm tak puas hati..
memandangkan W.P. Labuan dilanda LISC so...
CP pon p la jugakkkk...~~
tpi bila dah sampai sana amatlah membosankan..~
hmmmm...... 
tu yg buat CP rasa rugi sangat uuuu..~~~~
klu dok rumah kan lagi bgus...~~~
keje siap, idea belambak kan....~~~~
huuhuhuh...~~~~

tapi, sebelum gerak tu, CP sempat siapkan beberapa
Order customer la.. :)
hehehhee
 hmmm...
Hari ni CP dah kejo balik....~~~~
huhuhuhu... terasa nak cuti lagi.. tapi................
baru2 ni kan CP dah cuti, takkan lah nak cuti lagi...
huhuhuhu
menanti 1st May tu agak lama....~~~~
tapi masa tu juga yg di nanti..~~
Sabtu 30, Ahad 1, maknanya Isnin cuti lagi ganti ahad kan
hoorayyyy..~~~~

Sunday, April 24, 2011

:: Baru lagi ::


Order By Vee..

RM 3.90


Order  By Liana

RM 3.90

:: Order Baru yg Dah Siap Jahit ::


ni order by EZRA
RM 3.90


order by Bunga Hati

RM 4.90

semua design kat atas ni depan belakang tau.. :)
ada lagi yg terbaru 

LIANAS...
tu on the way nak siapkan.. ^^

Epy shopping all... :)

Friday, April 22, 2011

♥ BeNaNg ♥

morning all..
`hihihi... hmm dok belek2 benang hari ni..
tau tak benang yg buat kait tu.. hehhee
 tu pon sebenarnya boleh dijadikan sebagai benang tuk jahit kat felt
lagi terang, tapi kene perlukan size jarum yg besar la..:)
CP takot nak try,
takot felt koyak...:)
die kan lembt..~~~

Esok sabtu kan..!!!!!!
klu boleh cepat la masa ni berlalu, kite nak sabtu cepat mendatang..
huhuhuhu... bukan aper la..
cume, esyyyy nak merehatkan minda dari  terus berputar untuk bekerja tu..
huhuhuhuhuhu
hmmmmmm...~~~~~~~~~~ konon semlm nak update price kat sini.. huhuuh.. akhirnye takde juga..
adeyyyy bukankah itu sesuatu yg merugikan..
'hmmmmm

Thursday, April 21, 2011

♥ Hari ni ♥

HMmmmmm..~~~
hari ni CP balik lambat lagi..... ini lah hakikat nye kalau kite dok tumpang2 orang.. semua kene ikot ajer la gamaknyer...~ nak cakap pon tak leh sebab kita dah menumopang aje kan .. status "MENUMPANG" just ikut ajer la..... huhuhu.,....~~~`
hmmmm so maknanya takde apa nak siapkan la ni...~~~~~~ hmmmmmmmmm bukan apa la...~~~ mood nak menjahit tu dah hilang sebenarnya... huhuhuhu... tu lah masalahnyer......
nak tdo lambat malam ni takot sok pagi lambat bangun plak..~~~
haiiyaaaaa...!!!!!!!!!!!!! ini lah masalahnya.... :)


Tadi, b4 masuk opis, 
semapt g menyinggah kat opis org kat bawah tu, bagi 
craft yg dah siap kat die... yg die dok tempah hari tu..
TQ kak Jun..~~~
plz come again..!!!
hehehehheheheh
ooo yer.. CP tak sempat nak snap pic yg dah siap..
masa tu CP kelam kabut nak p kejo...~~~
hahahahahha.......

Ok now!!!!
 tgh siapkan order from kak Bunga Hati la plak..~~~
~ AZROY CHEYCHA~
hihihi ok nantikan kesiapannya ya..~~~ hahahhaha
hmmmm :)
tapi die ada tanya sal cekak rambut.. tatau jadi ke tak..~~
selain order dari die... siapkan juga order from Syapiqah~~~
die nak buat nama kat t~shirt boypren die lakkk..~~~
t dah siap CP akan upload ye...~~

♥ Aktiviti D Hari KHAMIS ♥

Hmm Hmmm..~~~~
ok.. apa khabar semuanya??~~
diharap sihat wal afiat hendaknya ya..
di hening subuh yang suci CP menulis sebuah coretan mengenai aktiviti di hari Khamis...
hahaha.. ok la..~~~~~

Sebenarnya, hari ni, CP ada seminat kat TM..~~~
hahahaahha itu aje nak bagitahu, so klu u all, nak 
add FB CP, or comment ke or nak buy sumthing ke, just inbox CP ye.. :)
sebab masa tu CP takleh nak on9 dah..
alaa seminar la katakan.,.~~~
tak lama 
kul 9 - 12 tgh hari shj..!!!!!

hmmmm...
asyik CP sebok2 belek2 FB yang ade jual semua material felt...
CP terlupa yg CP ade booked felt ngan my supplier..
hahahahha.. amboiiii.. nak lari g mane tu...~~~~
im sorry sis...
asyik dok belek2 fb owng ajer..~~~
hihihihi

now!!!!
sedikit demi sedikit, semua alat2 kraf dah tersedia.~~
hanya menunggu hari yang sesuai untuk bekerja dengan lebih keras lagi :)
hmm.. insyaallah 
SABTU & AHAD adalah hari yg paling sesuai
hmmm...~~~
t dok kene bawa g kuar makan terus p..~~~
alalala itu lah kelemahan CP.....
klu bab makan ajer..
huhhhh~~~~ lajuuuuuu 100m ke hadapan..~~~
kekekekekkeke

Rasanya tak sabar untuk menunggu hari SABTU & AHAD 
CP ne, biase bangun kul 4.30 pagi, tak kisah la waktu bekeja atau tak..
wait subuh. after that terus bangun.. :)
waktu bekeje ni, masa adalah singkat je nak menjahit..~~

Semalam, ingat nak gunting felt sikit2 tau... tapi...~~~
mata ni, masa tu juga nak ~~~
hmm so, oleh kerana CP terlalu melayan mata, akhirnya kerja pemotongan 
terbengkalai juga...~~~
memandangkan assistant CP pon DOMAM so, die pon takleh nak gerak...~~

hmmm ok takpe..
SABTU & AHAD ni
CP akan usahan order2 anda semua..~~~
hehehee
jangan mare yea..~~
hehehehe
ok la... sampai kat sini dlu
CP nak solat subuh..~~~ azan dah menyeru..~~

Wednesday, April 20, 2011

♥ Fabric Paint ♥

as salam all.. :) 
hari ni, CP hepy, cuz... 
CP ade accecpt my next order is ~FABRIC PAINT~
hahahhahaha..... bermcm2 nak dibuat ne tau... :)
dah lama idamkan benda ni.. now baru dapat..~~~
hahhahahaha...
memang best la gune benda ne... hehehhe.. very nice... 

ok mlm ni CP akan upload yer.. :)
tunggu yer..~~~
hehhehehe



haaaa..~~~
ni la fabric paint tu..
 hehehe
 tapi CP lum lagi nak teruskan projek..~~`
CP penat sangat.. huhuhu

harga ni

RM 10 (6 PCS)
postage = RM 4

Tuesday, April 19, 2011

♥ New ♥

hmmm hmm..~~~~~~
hehehee
mlm ne takde wat pa... just rehatkan mata ajer.. :)
hehehhee
 balit lambat bha tadi aduii ini lah kan klu kita tumpang2 org ne.. kene tanggung risiko balik lambat.... so, teda la keja yg siaop ne malm tau.. haiiyaaaa...~~~~~~ mls btul owwwwwwww..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hmmmm.. esok tgh wait my FP dari BBK..~~~~~~
hihihi hari2  ade brg baru... sampai... hahahhaa.. memang best... hmmmm.... maybe sabtu n ahad ne tak nak kuo laaaa...~~~~ nak siapkan keje laa... banyak lagi nama yg lum jahit...~~~~~
hihihi...~~

♥ Stok Fiber ♥

Salam all.. :)
hahaha..~~~
 hari ni stok fiber from DJK..^^
yeappy....

pic lum upload lagi yer...
insyaallah klu mlm ne CP tak sibuk CP akan upload yer..
Fiber tuh ingat kan kecik ajer.. :)
rupe2nyer...~~~ waaa.. puas hati la... hahhahaa
hmmmm...^^

ok la guys... semakin hari semakin banyak craft supplier... :)
hehehhehe.. so
pada anda semua, tunggu apa lagi??
jum beli craft dengan saya.. wakakakkaka!!!!
hmmm :)
tak sabar nak tunggu hujung bulan ner... :)
nak tunggu gaji... 
banyak yg kene beli.. :)
selain my CSL wakakakaka..~~~
berniat nak beli CSL hahahahaha... :)
bese laaa..
my LG dah tak leh on dah.. rosak la tu maksdnyer... ~~~
hmmmmmm :)

ok.... 
memandangkan fiber dah sampai.. so
 mlm ne rasa tak sabar nak buat craft.. :)
sebab selama ni kene gune fiber pun control ajer.. ye la kan
 tatau nak beli katner....~~~
wewewe...
insyaallah hujung bulan ne.. :)
CP nak order fiber dalam 500gram..
walaweeeyyyyy....~~~~~
hahahhaha.. ok guys stay tuned..^^



NI la fiber filling CP..
akhirnye CP dapat miliki nya..~~~

Ok...
Harga CP jual

100gram = RM 3.00

berminat sila lah isi order form yg CP sediakan.. :)
murah je kan.. :) next tym CP akan jual benda lain plak
 but still ALL ABOUT CRAFT

~~ In Process ~~


hahaha....
ni in process..
ni C Ibu


dan ini plak c anak.. :)
ibu n anak yg order ni.. :)

harga CP dah terangkan kan.. :)


Monday, April 18, 2011

♥ Isnin Yang Membosankan~~~~ ♥

Lalalallala...~~~~~
memandangkan hari ni hari Isnin, hari mula bekerja..~~~ terasa mals untuk bangun pagi tauu..~~~
CP dilanda flu plak sekarang.... huhuhu... sooooo sakit my nose tauuu...~~~~
hmmm~~~
mlm ni nak siapkan order by EZRA plakk...~~~~

hari ni CP punyer order dah sampai.. 
so buleh la buat projek lagi mlm ne.. yg lebih uniq la...~~~
hahahahha... :)
hmmmm flu ni menyempitkan hidung CP la plak...~~ aiiyaaaa.....
mls tauuu...^^ idea pun dah banyak tak muncul2... :)
hahahhaa.. tapi yg CP suke Flu ni, suara makin CHOMEL wawawawa
perasan betul lah CP ni.. hahahhahaha...~~~~~

tadi pagi b4 g keje, CP sempat pesan kat my SIS, suh buat hurfu2 yg d order cst, so
CP balik t tinggal jait jer agi...
Comission akan d beri setiap kali order dtg..~~~ hahahhaha....

CP tak sabar nak menanti hujung bulan ne laaa...~~~~
hehehhe nak tau tak kenapa??
Sebab CP tak sabar nak amik stok felt yg CP dah list kat my supplier...~~~
hahahahhahahha
So, semakin banyak pilihan kaler yang akan sampaii....

Fabric paint...
apa yg anda faham tentang Fabric Paint???
hihhi sebenarnya ia berfungsi untuk menulis apa yg kite suka kat felt^^
hehehehe.....
best wooo... tapi 
FP yg CP order tak sampai agi....~~~
 CP amik from BBK...~~~ 
dah lama cari benda tu sebnrnye... :) 
hehehehhe... ^^ 

Hmmmm...~~~~~
semenjak CP bergiat aktif dengan Craft ni... CP selalu gunakan sabtu n ahad tu sebagai MY CRAFT'S DAY hahahhahaa... bukan tu ajer.. klu tym PUBLIC HOLIDAY pun sama...~~~ hahahhaha
so pada anda semua yg berminat ngan craft tu.. apa lagi jangan buang2 masa... jom!!! hahahhahah

ok la guys.... tak sabar nak balik umah ne.. nak siapkan lagi new order... :)

Sunday, April 17, 2011

♥ Ada Yg Baru ♥


design mcm ni 
RM 6.90


yg mcm ni plak
RM 4.90


ne,, ribbon for sale

1 meter RM 1.20

buat masa ni kaler ni jak yang ade.. :)
next order sampai... haa
 banyak la kaler yg sy akan juall n upload..~~

♥ Hening Sabtu ♥

Salam semua... :)
hahahaha... di pagi Sabtu ni, CP habiskan masa dengan jahit...jahit...jahit...
hehehehe... memang best sangat..~~~
dah banyak yang siap.. tinggal tunggu amik je lagi dari customer2... :)


order from CylaLila


Order by Vheyan Chee

tq all.. :)

hihihi semangat yang semakin berkobar2 :)
hahahahaha..... 
makin lama buat benda ni makin bestt..
rasa mcm tak nak masuk opis la plakk
 bile kite dah terjatuh cinta ngan kraf :)
hahahaha..~~~~
bile lah cuti panjang ni... boleh juga siapkan craft.. :)
order semakin  hari semakin banyakk :)
yeappyy..~~~~ elok sangat la tu..~~~~
sekurang2nya masa yang ada tak kan di sia2kan :)
ada juga aktiviti yang berfaedah..~~~

ok la guys... 
actually CP pon dah ngantok dah ni
ni nyempat agi nak posting hahahah
 ok gud nyte.. c u tomorrow ngan kraf yg dah siap k.. :)

tq for ur support.. :)

Friday, April 15, 2011

♥ Siapkan Order Customer ♥

salam all..^^
hehehhehe....
hari ni CP sibuk siapkan order customer...^^


Order By 
Miss Pyjaa


Order By 
Pyjaa


Order By
CylaLila

♥ Sembang Pagi Jumaat ♥

As salam semua...^^
hehehehhee... hari ni hari aper??? JUMAAT ^^
alhamdulillah, bersyukur kita ke Hadrat Ilahi kerana memberi peluang untk mempertemukan kita.. 
baiklah, unutuk pengetahuan anda semua, CP cuti hari ni.. wakakakakaa...~~~ CP amik cuti sebab nak siapkan segala order yang tertunggak..~~~~ wahahahaa....~~~ semalam wat projek pemotongan felt, hari ni plak wat projek pencantuman lah gamaknyer......~~~~
memang best sebenarnye..~~~~ hargailah masa yang ada^^ CP sekarang ni tengah sibuk dengan kraf la plakkkk..~~~ hehehehehehehe.... SABUN??? heheheh jangan risau CP masih lagi jadi agen sabun.. dont be worry...~~~~




warna warni dunia felt ku
haaa nak tau tak..~~
yang ni CP baru ajer dapat pada 12 Apr yang lalu...~~
kaler cantek... material ponnnn lawa... senang nak guna...~~~ heheheheheeh....
best laaaaaa....~~~~~~ 

ok 
petang nanti, CP upload pic2 yang terbaru ye.. :)
stay tuned

Thursday, April 14, 2011

♥ New Order For this Week ♥

salam all.. :)
hari ni CP terjaga begitu awal sekali..
entah kenapa, seperti ada sesuatu... hmmm nevermind.. maybe CP xleh tdow sebab pk kan
order customer yang masih pending... lum potong2 agi laaaa..~~~~
hehehehehehe....

semalam CP ade terima 2 lagi tempahan 
so semua tempahan 5pcs kesemuanya. ^^ wowwww... bestnyeee..^^
memandangkan sok (Jumaat) CP dah apply cuti..~~~
so CP akan gunakan masa itu dengan sehabis baik...

felt yg baru sampai tu pownn CP xupload2 lagi kaler2 dea....~~
hehehehee... so maknanya masih gagal untuk penuhi album KRAF CP..~~~
yayayayayyyy..!!!!!!!!!
bukan apa kekadang line tenet ne slow sesangat..~~~ tu yang malas nak uploasd2 tu..~~~
xper mlm ni CP akan try (mentang2 la sok cuti) ^^

order terlatest :)
Vheyan Chee , Pyjaa , Cylaila & CheyCha...

TQ all.. ^^ 
Insyaallah CP akan siapkan dalam masa terdekat ne... :) don be worry...~~~~
CP memang minat sangat dalam bidang jahit2 neyy..~~~
so idea semakin pesat berkembang
bermcm2 dah dalam kepala otak ni
imagine design2 korang^^ yeehuuuu..~~~~ x sabar nak buat..~~~ hehehhhehehe....

Sealam CP tdo lewat 
ttiba plak pagi ni CP terjaga awal la sesangat..:)
wawawawa..... nak buat keje, tapi mata still Slow Down... hahhahaha.. better tak yah kan
t lain2 plak yang terjahit... ^^ 


Tuesday, April 12, 2011

~~ Felt Baru Sampai~~

Salam all..^^
hehehhe hari ni CP syokk sangattt...~~~
Item yg Cp order hari tu dah sampai pon hari ni ^^
hihihi..~~~~
felt from pelangi craft^^
hihihi
 jenis felt die sangat nice...^^
Cp suke kaler2 yang ada..
so now..
almari Chomel CP dah terisi ngan felt yang chomel n nice n cantik...
papa lah yang sewaktu dengannya...^^
Kaler yang CP dapat kali ni, memang berbeza dari sebelum ni
klu sebelum ni agak suram sedikit yer... :)banyak kaler sejukkk
 tapi kali ni CP order kaler panas plak dahhhh...~~~~
hihihihih
mewarna warni kan kraft CP...~~

Ramai yang tanya...~~
CP blajar kat mana tentang jahit felt ni??
wahhh
 sebenarnyaa, CP dapat belajarr..~~~
ni semua sendirian berhad ajerrrr
just tengok2 je dari blog org lain :)
so akhirnya sedikit demi sedikit CP boleh buat sendiri
hihihi..~~~

utk kaler yang baru ni..^^
CP akan upload malam ni yer...~~~
hehehhee..
memang tak sabo nak balik rumah dah ni sebenarnye...^^
nak memulakan tugas tu yang utama..
al-maklum lahhh kan kepuanyaan sendiri memang la... x sabr bak try...~~~~
hehhehehehe.......

hmm ok lah dah panjang lebar berceloteh ni...
next tym c u all.. yer... :)

hepy shopping~~~`

Sunday, April 10, 2011

:: Item Craft For Sale ::


HANDPHONE CHARM

RM 1.50


HANDPHONE CHARM

RM 1.50


HANDPHONE  CHARM

RM 1.50

jom enjoy with my handmade..^^
hehehehhehe
nice n chomel kan..~~
masa nak baut pun rasa
 nak mmmmmmm 
hihihi


:: Craft From My Felt ::


Craft from felt.. :)
cute kan.... ^^
hehehhee.. chomel sesangat...
hihhi.. boleh buat memcam lagi..^^
boleh creaftive lagi bermcm2 wawawa
benda yg boleh buat dengan felt ni

memula dapat kain die ni kan...^^
rase geram pun ade
sayang pun ade
 mcm tak nak pakai ajer..
 syg nak gunting..
sebab waktu die sampai
 mulus ajer...^^
felt2 ni semua
CP order from Biru Berry Kraf^^

hahahahha
memang nice...
kaler gfelt2 ni semua da 13 kaler..
 memng cantik2...
semua tone ade..^^
next order 
from pelangi craft
blom sampai agi..^^

kat pelangi craft pun CP order kaler yg nice2 punyer la...^^
hehehehehe

Nak tanya dari mana CP dapat idea 
untuk jahit semua ni??
wahhh!!!!!!!!!!
agaknya CP pon takleh nak jawab
sebab CP pun
tetiba je rasa berminat dengan benda ni semua^^
sebab tu  lah CP beli brg sikit2..~~
hehehehe
 last item yang sampai adalah 
MINI GLUE GUN
hihihi.. from Nixa Nizs Collection^^

haaa... now plak..
CP telah d offer FELT 36 kaler yang bersaiz 50cm x50 cm
dengan harga RM 130 (free Postage)
hihihihi
 memang nak la.. but lum ade modal yang cukup tuk grab that^^
hihihihi
pastu..:)
ade lagi.,...
20 kaler harga
RM 22.50 (pos xpress) hihihih^^
memang menggugat iman la katakan...
 hihi 
al- maklum aje la kan...
CP ni kan Crafter... sebab tu tak leh nampak brg2 craft ni.. memang sakit juga jiwa...
kalau masa tu blh terus grab kan bagus..^^

untuk buttons plak..
CP beli je kat kedai biase..^^
MAXIGAIN
1 plastic dalam die ade 20pcs kutt.. (RM 0.60) heheheeh
hehehhe...
 so now buttons CP pun dah berkurang..^^
so nampak gayanya CP terpaksa beli la Buttons baru lgi..^^
huhuhu

wahhh panjang lebar plak CP berhujah kali ni ^^
CP meluahkan rasa yang terpendam^^
hihihi
disebab kan modal CP tak cukup lagi la ni CP terpaksa HOLD offer supplier^^
ehehhehehe..~~

OK lah..~~~
CP nak buat new project lagi ni..~~~
untuk yg ni..
sape2 yg berkenan nak beli 
boleh isi order form yang tlah CP sediakan yer..^^
untuk HP cHarm ni... boleh pilih design yg u all suka..^^

Epy Shopping..^^

:: New Lagi ::







ne order by Syamera..~~
hehehee.. ni design bhgian depan tau... :)
yg kat belakang later CP upload...~~
kejap g nak g Off9..
nak continued
project..~~
ehehhehee...
 ok guys
nanti dah ade yang latest CP upload yee....^^
 

Saturday, April 09, 2011

:: Order Dari Customer yg Molek ::


yg ni order from PYJA hehehhee
simple ajer... :) yg ni design bhgian depan tauu^^


yg ni plak.. order form Vheeyan Chee :)
ade lagi lum upload..~
ehehehehe dalam 1 hari alhamdulillah boleh siapkan 5 Pcs... :)
kene focus. la... ^^
tak foucs bende ni tak jadi chomel la gamaknye^^

hehehhehe


yg ni pon order from Vheeyan
butterfly sihat..
hehehehhee
harga utk yg mcm ni RM 2/each^^



Thursday, April 07, 2011

:: All About Craft ::

Yeappy...
bahan2 craft dah sampaiii...^^
yahuuuu... weekend ni bole
laa nak buat project..^^

ok upload2 dulu..^^









ada lagi tauuu...^^
mini glue gun
x sampai lagi^^
hihihi
 so CP buat apa yang patut dlu yer..^^

nantikan upload item yg dah siap..^^